Stichting Sajaam

Legal Advisor

De stichting Sajaam heeft een aantal activiteiten voor Thaise ingezetenen in Nederland en komt daarnaast op voor de belangen van de Thai. Eén van de nieuwe activiteiten is het geven van professionele juridische informatie en advies over allerlei zaken Deze dienstverlening is gratis en wordt door een ervaren jurist gegeven. Lang niet iedere Thai vindt haar weg naar de instanties of een goede oplossing voor problemen. Culturele verschillen kunnen belemmerend werken. Daarom is belangrijk dat Thaise mensen en hun Nederlandse partners steun kunnen krijgen, als dat gewenst is.

Veel gestelde vragen zijn:

• Mijn partner en ik gaan uit elkaar?
  • Hoe zit het dan met de verdeling van de eigendommen?
  • En moet ik het huis uit? Wie krijgt de kinderen?
  • En wat gebeurt er met mijn verblijfsvergunning?
  • Moet ik terug naar Thailand?
  • Heb ik recht op een deel van het opgebouwde pensioen?
  • Heb ik een goede jurist? Wat zijn de kosten van rechtshulp?
  • Hoe zit het met mijn baan?
  • Klopt mijn salaris?
  • Heb ik recht op een uitkering?
  • Kan ik zorg- of huurtoeslag krijgen?
  • Ik heb problemen met mijn telecombedrijf en provider; wat te doen?
  • Wat te doen met mijn schulden?
  • Wat is de WSNP? Enz enz

Als u contact opneemt met Sajaam, zal uw vraag doorgeleid worden naar haar legal advisor. Dat kan per telefoon, mail of brief. Uiteraard worden alle vragen vertrouwelijk behandeld en geldt een privacy- en huishoudelijk reglement. De legal advisor kan u helpen met

• het opstellen van een brief,
  • het indienen van een bezwaarschrift
  • u verwijzen naar een deskundige jurist of het Juridisch Loket
  • intermediair zijn tussen u en de jurist
  • u voorlichten over de kosten van rechtshulp
  • contact opnemen met de wederpartij voor oplossingsgerichte vraagverheldering
  • advies over problemen met de huisbaas, de werkgever, of overheidsinstantie,
  • verwijzen naar een geschillencommissie, de huurcommissie, de ombudsman enz.

Sajaam doet niet aan belangenbehartiging en heeft ook geen inhoudelijke bemoeienis in het contact tussen klant en jurist. Sajaam is ook niet aansprakelijk voor haar juridische dienstverlening behoudens grove schuld of opzet. Via de website zal voortaan periodiek over een onderwerp een artikel worden geschreven. Daarnaast zal op haar website links verschijnen naar andere instanties die u kunt raadplegen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)